Inzoom van een hand die een radiatorknop bedient

Subsidie warmtepomp

Maak een afspraak

Schaf je via ons een warmtepomp aan, dan ontvang je subsidie van minstens €2.400! Deze subsidie wordt door de overheid beschikbaar gesteld via de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE). Door subsidie aan particulieren aan te bieden, hoopt de overheid mensen aan te moedigen om hun woning te verduurzamen. Lees hier meer over subsidie op de warmtepomp van Greenchoice, en wij geven je advies hoe je deze kunt aanvragen.

Inhoudsopgave

Warmtepomp subsidie 

In 2024 zijn de subsidiebedragen en types warmtepompen waar je subsidie voor kan krijgen veranderd. Je krijgt alleen nog subsidie voor een warmtepomp met energielabel A++ of hoger.

Hoe hoog de subsidie voor je warmtepomp is, ligt aan het soort warmtepomp en het vermogen. De Rijksoverheid publiceert jaarlijks een lijst met duurzame apparaten die in aanmerking komen voor subsidie. Hierdoor weet je altijd precies welke warmtepompen in aanmerking komen voor deze subsidie en wat de meest actuele bedragen zijn. Bekijk hier de lijst met duurzame apparaten.

Heb je in 2023 een warmtepomp gekocht, maar wordt die pas in 2024 geplaatst? Dan heb je nog recht op de subsidieregeling van 2023. Hoe hoog de subsidie is, kan je ook vinden op de site van de RvO.

Subsidie warmtepomp aanvragen

Om subsidie te krijgen voor de warmtepomp die je hebt aangeschaft, moet je voldoen aan een paar voorwaarden.

Belangrijk: houd je bewijs van aanschaf en betaling bij de hand, inclusief het etiket, de productkaart en de technische documentatie. Uiteraard staat onze klantenservice en de installateur van je warmtepomp voor je klaar als je toch met vragen zit.

  1. 1
    Check de meldcode
    Ieder merk en type warmtepomp heeft een unieke meldcode: een extra nummer die de RvO bijhoudt en die op de lijst van de RvO staat. Staat de meldcode van jouw warmtepomp op de lijst? Dan heb je recht op subsidie.
  2. 2
    Check je installateur
    Om in aanmerking te komen voor subsidie moet je warmtepomp nieuw zijn en geïnstalleerd door een bedrijf.
  3. 3
    Check de woning
    Het huis waar je je warmtepomp in hebt laten installeren is jouw eigendom en je woont er zelf. Ook moet het geen nieuwbouwhuis zijn.
  4. 4
    Check de timing
    Vraag de subsidie aan binnen 24 maanden na de installatiedatum.
  5. 5
    Check de voorwaarden
    Controleer ook de site van de RvO, om zeker te zijn dat je overal aan voldoet.

ISDE warmtepomp subsidie 

De overheid stelt een flinke subsidiepot beschikbaar voor warmtepompen in de bestaande bouw, via de ISDE (InvesteringsSubsidie Duurzame Energie). Je maakt aanspraak op deze subsidie als je in je woning energie bespaart met bijvoorbeeld een warmtepomp. En nog een bonus: als je je warmtepomp combineert met een isolatiemaatregel, verdubbel je het subsidiebedrag voor je isolatie.

De ISDE-regeling loopt nog tot 2030. Daarna zal deze warmtepomp subsidie komen te vervallen. Het is momenteel nog niet duidelijk wat de plannen van de overheid zijn na het verlopen van de huidige ISDE-regeling en op het moment dat er geen gasaansluitingen meer mogen worden geïnstalleerd.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik subsidie aanvragen voor de warmtepomp?

Wil je een warmtepomp aanschaffen bij ons, dan ontvang je subsidie vanaf €2.400. Lees meer over de berekening van de subsidie op deze pagina en kijk op de site van het RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) om de ISDE subsidie aan te vragen.


Heeft dit antwoord geholpen?
Wat zijn de voorwaarden voor een warmtepompsubsidie?

Je maakt aanspraak op deze subsidie als je in je woning een apparaat plaatst dat duurzame energie opwekt, zoals een warmtepomp of zonnepanelen. Deze ISDE-regeling loopt nog tot 2030. Daarna zal deze warmtepomp subsidie komen te vervallen.


Heeft dit antwoord geholpen?
Wat is de ISDE warmtepomp subsidie regeling?

De ISDE is in 2016 ontwikkeld voor particulieren die willen investeren in duurzame energie. Je maakt aanspraak op deze subsidie als je in je woning een apparaat plaatst dat duurzame energie opwekt, zoals een warmtepomp of zonnepanelen. Deze ISDE-regeling loopt nog tot 2030.


Heeft dit antwoord geholpen?