Hoe Greenchoice wereldwijd impact maakt met bosbescherming 

15 december 2022

Greenchoice levert Aardgas met Natuur voor Morgen. Dit houdt in dat we het leveren van aardgas aan onze klanten combineren met het aanplanten, herstellen en beschermen van bos en natuur. Dit doen we door buitenlandse én Nederlandse bos- en natuurprojecten te steunen. Samen met partners en lokale gemeenschappen beschermt Greenchoice nu 1,1 miljoen hectare bos.  

Investeren in de toekomst 

“Wij willen een katalysator zijn, zodat lokale gemeenschappen hun bos kunnen beschermen”, aldus Ruben Veefkind, Manager Duurzaamheid en Bosprojecten. Greenchoice besteedt elk jaar zo’n 2 miljoen euro aan het beschermen van bijzondere ecosystemen en het creëren van nieuwe bossen. Dit budget wordt op zo’n manier geïnvesteerd dat het impact maakt. Dat betekent dat de bosprojecten aan drie voorwaarden moeten voldoen:  

  1. Het project moet genoeg CO₂-impact hebben,
  2. het moet bijdragen aan de biodiversiteit, en  
  3. lokale gemeenschappen moeten er echt van profiteren.  

Interview ChangeInc.  

In dit interview van ChangeInc lees je hoe wij samenwerken met lokale gemeenschappen, welke afwegingen worden gemaakt tussen aanplanten en beschermen én hoe de bosprojecten werken als katalysator voor lokale gemeenschappen.  

Lees ook deze artikelen

We fietsen de Climate Classic 2024

13-06-2024

Nieuwe zonnepanelen Dierenbescherming Ridderkerk

23-05-2024

Natuurprojecten komen samen in Natuur voor Morgen

14-05-2024