Onze partner brengt een isolatielaag van minimaal 8 cm aan, zodat de Rd-waarde van 3,5 m2K/W wordt behaald. Met deze waarde voldoe je aan de voorwaarden om voor de subsidie in aanmerking te komen.
Als je vroeger tijdens je natuurkundeles hebt opgelet, weet je dat warmte stijgt. Dakisolatie is hierdoor een van de meeste effectieve vormen van isolatie, omdat het deze stijgende warmte binnenshuis houdt. Zo bespaar je behoorlijk wat energie, wat je onder aan de streep terugziet op je rekening. We gaan hieronder verder in op het fenomeen dakisolatie, hoe dit er in de praktijk uitziet en wat exact de voordelen zijn.
Wist je dat – gemiddeld genomen – 25 procent van de warmte in huis via het dak verloren gaat? Deze verspilling van energie is de grootste reden om een dak te isoleren. Het zorgt voor – en dat is vooral in de winter niet verkeerd – méér warmte en dus comfort in huis. De temperatuur in je woning wordt constanter en dat maakt de ruimte als geheel een stuk prettiger leefbaar.
Energiebesparing brengt ook allerlei andere voordelen met zich mee. Minder energieverbruik betekent tenslotte minder uitstoot. En minder uitstoot is beter voor het klimaat. Handig voor iedereen die graag duurzaam bezig is.
En natúúrlijk – een geïsoleerd dak en het verminderde verbruik zorgen ook voor een lage energierekening. Hier gaat wel een eenmalige investering aan vooraf, maar die haal je er op termijn eenvoudig uit door te besparen op je maandelijkse kosten.
Een dak isoleren is op grofweg twee manieren mogelijk, afhankelijk van het type dak. We onderscheiden daarin de isolatie van een schuin én een plat dak.
Hellende daken zijn eigenlijk maar op één manier te isoleren: vanaf de binnenkant. Hierbij kan gekozen worden voor isolatie zonder afwerking, waarbij er isolatielaag van purschuim wordt aangebracht. Kies je voor isolatie met afwerking? Dan wordt gebruik gemaakt van een goed isolerende wolplaat die wordt afgewerkt met bijvoorbeeld gipsplaten. Onze isolatiepartner biedt hier verschillende mogelijkheden voor.
Hoewel ongebruikelijk is het in theorie mogelijk om een hellend dak van de buitenkant te isoleren. Dat gebeurt dan bijvoorbeeld met renovatieplaten.
Platte daken isoleren gebeurt meestal met zogenoemde PIR-platen. Dat zijn platen met een hoge isolatiewaarde die relatief eenvoudig op het dak zijn te bevestigen. Dat kan op twee manieren: van binnen of van buiten. Het heeft de voorkeur om vanaf de buitenzijde te isoleren en om dit direct te combineren met de vervanging van de dakbekleding. Houd er rekening mee een houten dak altijd aan een kant moet kunnen ademen.
Let op: onze partner isoleert alleen schuine daken.
Je dak isoleren is goed voor het leefgenot in je woning en voor de portemonnee, maar het kost wel geld. De overheid en sommige gemeentes hebben daarom verschillende subsidies om het minder duur te maken. Eén van die subsidies is de ISDE (Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing), die beschikbaar is voor mensen met een koopwoning.
Maar er zijn vaak nog veel meer opties. Daarom hebben we een Subsidiehulp voor je! Bekijk je opties en ontdek wat er mogelijk is.
Onze partner brengt een isolatielaag van minimaal 8 cm aan, zodat de Rd-waarde van 3,5 m2K/W wordt behaald. Met deze waarde voldoe je aan de voorwaarden om voor de subsidie in aanmerking te komen.
Met dakisolatie bespaar je flink op de energiekosten. Zo verbruik je bij een gemiddelde hoekwoning al zo’n 800 m3 gas per jaar minder. Met de huidige gasprijzen levert dat een flinke besparing op!
Dakisolatie betekent het dak aan de binnenkant bedekken met isolatiemateriaal. Zo houd je de warmte in huis en bespaar je op je stookkosten. Er zijn verschillende manieren om je dak te (laten) isoleren: je kunt kiezen voor dakisolatie met PUR zonder afwerking of een systeem inclusief afwerking bijvoorbeeld gips of agnesplaten.
Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van jouw wensen en woonsituatie. Om deze reden komt onze isolatie expert graag bij je langs voor een inspectie en persoonlijk advies.
Elk isolatiemateriaal heeft een andere dikte nodig een minimale dikte voor het aanbrengen van dakisolatie. Meest voorkomend is 8-14 cm afhankelijk van het materiaal. Dit kan ook gelden wanneer je gebruik wilt maken van subsidie voor dakisolatie. Je zult dan minimaal een Rd-waarde van 3,5 m2K/W moeten halen.